Grafik

Krenitskålen er tilbage!

Civil inginiør Herbert Krenchel designede i 1953 en skål i emalje, kendt som Krenit-skålen. Skålens kendetegn er den matte sorte yderside og en tynd farvet emalje på indersiden. Og i 1954 vandt skålen faktisk guldmedaljen for dens unikke design ved Biennalen i Milano. Produktionen stoppede i 1966, og skålene har siden været i høj kurs, og er blevet støvsuget fra diverse loppemarkeder og marskandisere. Men heldigvis har Normann Copenhagen relanceret skålen, så den nu er til at få fat på igen i mørkgrøn, mørkblå og hvid. Skålen koster fra DKK 599. Håber også at de kommer i lidt lysere farver, da jeg godt vil lave en salat i en skål i lysblå eller turkis.

In 1953 Herbert Krenchel designed a bowl of enamel, also known as The Krenit bowl. The Bowl has a matte black exterior and a thin colored enamel on the inside. And in 1954 the bowl actually won a gold medal for its unique design at Biennale in Milan. The production stopped in 1966, and the bowls have since been in high demand and has been “vacuumed” from various flea markets and second-hand dealers. But fortunately Normann Copenhagen has relaunched the bowl, and you can now get it in dark green, dark blue and white. The bowl costs from DKK 599.

(billede: Nicolai Howalt, courtesy Rocket Gallery)

5 kommentarer

 • Nu er krenitskålen i butikkerne 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Hvis du vil have din blog til at “vokse” skal du nok overveje at lave indlæg mere end hver 3. dag. Bare et tip 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du har helt ret. Læs mit indlæg om lidt, så vil du finde ud af hvorfor jeg har været lidt fjern de sidste par uger…
   Stor hilsen og tak for indspark
   M 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Tror nu ikke du skal regne med at den kommer i lysere farver 🙂 Den er vist på Form-land de sidste to gange, men er stadig ikke sat i produktion, da den er utrolig svær at fremstille uden fejl 🙂 Synes der er ventet LÆÆÆNGEEE på den skål, så tror ikke det er noget de vil arbejde videre i 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hmmm…. øv du har ret. Jeg prøvede lige at “købe” den på Normann’s shop, og den er ikke på lager…. Sikke noget møj! Tilbage til loppemarkedet 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grafik