Månedens kunstner – Alexander Girard

Mere fra månedens kunstner

Så kom jeg igang med månedens…. og starter ud med kunstneren Alexander Girard, som sammen med sine nære venner George Nelson og Charles og Ray Eames, var en af de afgørende figurer af efterkrigstidens amerikanske design. Girard har designet en lang række tekstiler, der afspejler hans kærlighed til festlige farver og mønstre. Han foretrak abstrakte og geometriske former, typisk sat sammen i lyse konstellationer af farver.

I sidste indlæg viste jeg de fine små billeder du kan købe for DKK 899, men der er mere. Så til jer der, som mig, heller ikke har mere plads på væggen, så er her mulighed for at få fingre i Alexander Girard’s kunst i bakke-, tæppe eller dukkeform. Bakken og dukkerne, som er i træ, kan bla. købes hos CasanovaFurniture til hhv. DKK 480 og DKK 795. Og tæppet kan købes hos FLOR til ca. DKK 1000. Jeg ved ikke helt selv om jeg synes tæppet er et hit, men dukkerne er rigtig fine og sjove! Og hvem ved… måske er tæppet “up and coming” og afløser til Pinocchio-tæppet fra HAY… hvad synes du?

I finally got started on “…of the month”…. and start out with the artist Alexander Girard, who together with his close friends George Nelson and Charles and Ray Eames, was one of the key figures of postwar American design. Girard has designed a wide range of textiles, reflecting his love of festive colors and patterns. He favoured abstract and geometric shapes, typically put together in the bright constellations of colors.

In the last post I showed the nice little pictures you can buy for DKK 899, but there is more. So to you who, like me, do not have enough space on the wall, here is an opportunity to get hands on Alexander Girard’s art in the form of a tray, a carpet or a doll. The tray and dolls, which are made of wood, can eg. be purchased at Casanova Furniture for respectively DKK 480 and DKK 795. And the carpet can be purchased at FLOR for approx. DKK 1000. I’m not quite sure that I think the carpet is a hit, but the dolls are really nice and funny! And who knows … maybe the carpet is “up and coming” and a successor to the Pinocchio-carpet from HAY … what do you think?

 

4 kommentarer

 • Måske irrelevant, men jeg er forelsket i sofabordet 🙂 Ved du, hvor det er fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Slet ikke!!! Alle spørgsmål er velkomne… Men desværre ved jeg ikke hvor bordet er fra. Men mon ikke du kan skrive til FLOR og spørge… ? God jagt, for det er da helt sikkert et flot bord!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Måske irrelevant, men jeg er forelsket i sofabordet 🙂 Ved du, hvor det er fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Slet ikke!!! Alle spørgsmål er velkomne… Men desværre ved jeg ikke hvor bordet er fra. Men mon ikke du kan skrive til FLOR og spørge… ? God jagt, for det er da helt sikkert et flot bord!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Månedens kunstner – Alexander Girard