Så er jeg sgu' tilbage...

Sommerens Kunstner – Gitte Brandt

Sommerens kunstner er Gitte Brandt, som maler billeder af alverdens dyr og negermænd/kvinder på hendes helt egen måde. Mange af billederne kommer til verden i hendes skønne men mikroskopiske atelier i hjemmet i København, som Gitte var så sød at åbne dørene til for mig og mit Canon.
Gitte er egentlig uddannet Cand.Mag i journalistik og har arbejdet med faget i mange år og har derudover også en master i fransk og philosophy. Alt dette ændrede sig dog en dag hun læste højt af en bog om Afrika for sin datter Fanny. Fanny blev nemlig så medrevet af bogen at hun brændende ønskede sig en negermand… så det satte Gitte sig for at give hende.
Efter flere forsøg med mindre malerier lykkedes det hende at male en negermand, som var stor og flot nok til at hendes datter blev glad.
Fra den dag har hun malet og hendes værker bliver i dag solgt i hele verden bla. via små gallerier, hvor hendes billeder hænger og forskønner verden. Ja det lyder jo som et helt eventyr, og det kan man vel også sige at hendes hjem på Nørrebro ved Peblingesøen er. Her er intet overladt til fantasien og alt er holdt i hvidt, så farverne på hendes malerier kan komme til udtryk. Møbleringen er sparsom men nøje gennemtænkt, men alligevel er der utrolig hyggeligt, og det virker på ingen måde opsat – faktisk sådan lidt en afslappet bohemestil. Hist er her pynter små finurligheder, så man kan sagtens få tiden til at gå med at gå på opdagelse. Dette afspejler sig også i hendes billeder, som på samme tid er barnlige og enkle, men alligevel fulde af historier.

Jeg har netop bestilt et maleri af en stor skøn giraf “Pourquoi la girafe a-t-elle des taches noires? Pourquoi donc?” Giraffen skal pynte på min søns værelse, og jeg glæder mig VILDT meget til at få “den” hjem.

Gitte Brandt er valgt som sommerens kunstner fordi jeg er pjattet med hendes malerier, som man bliver superglad af at se på. 

Nedenfor kan du se de billeder jeg tog, da jeg var på besøg.

The artist of the summer is Gitte Brandt, who paints pictures of all sorts of animals and black men / women in her very own way. Many of the pictures come to life in her lovely but tiny studio at her home in Copenhagen, to which Gitte was very kind to open the doors for my Canon and I.
Gitte has a Master degree in journalism, and it has been her profession for many years. She also has a Master degree in French and philosophy. However all this changed one day she read aloud from a book about Africa for her daughter Fanny. Fanny was in fact so taken with the book that she wanted a picture of a beautifull black man… so Gitte sat out to give her this.
After several trials with smaller paintings she finally managed to paint a black man who was big and beautiful enough that her daughter was happy.
From that day on she has been painting and today her paintings are sold worldwide eg. through small galleries, where her pictures hang and compliment the world. Yes it does sound like a fairy tale, and her home in Nørrebro by Peblinge Sea is also kind of like that. Nothing is left to the imagination and everything is kept in white, which makes the colors of her paintings more expressed. Furnishing is sparse but carefully thought out, yet it is incredibly comfortable and it seems in no way stiff – the style is actually a kind of a relaxed bohemian style. Here and there are small decorative curiosities, so you can easily get the time to go to explore. This is also reflected in her paintings that are simultaneously childlike and simple yet full of stories.

I have just ordered a painting by a great giraffe “Pourquoi la giraffe to-general des tache noires? Pourquoi donc?” The giraffe will decorate my son’s room and I can’t wait to get “it” home.

Gitte Brandt has been selected as this summer’s artist because I’m just crazy with her paintings. They simply make me happy.

Below you can see the pictures I took when I was visiting.

Gitte og hendes hund foran billedet til Fanny

Gitte and her dog in front of the painting for Fanny

Det lille atelier

The small studio

Negermanden til Fanny

The painting for Fanny

Der er ikke kun dyr på billederne 😉

It is not only in the paintings that there are animals

Vores kommende giraf – trappen er faktisk fra en gammel sporvogn

My future giraffe – the staircase is actually from an old tram

Det hyggelige køkken på Nørrebro

The cozy kitchen in Nørrebro

Du kan også købe hendes malerier på GitteBrandt.dk og det er endda muligt at få lavet et maleri efter eget ønske hvis du skulle have lyst til det. Et billede med størrelsen 1 x 1,2 meter koster DKK 2000 på papir og ekstra DKK 500 hvis du vil have det på lærred. Men måske kan hun være svær at få fat på i denne tid, da hun sikkert nyder sommeren i Frankrig eller i hendes sommerhus i Tisvilde.

Jeg har været så heldig at få nogle postkort med hendes billeder på, som jeg vil udlodde i en konkurrence – så hold øje med indlæggene. Postkortene er super fine og kan evt. hænges op i grupper på væggen. Jeg har selv hængt nogle op på vores badeværelse.
Og jep – for den skarpe læser kan jeg kun sige at…. jo jeg har tidligere lavet et indlæg om Gitte Brandt. Men hvad kan jeg sige….. hendes billeder er jo skønne!

You can also buy her paintings at GitteBrandt.dk and it is even possible to get a painting of your choice if you feel like it. A painting in the size 1 x 1.2 meters costs approx. EUR 268 on paper and extra approx. EUR 67 if you want it on canvas. But perhaps she can be difficult to get in touch with these days, because she probably enjoys the summer in France or in her cottage in Tisvilde.

Gitte has givin’ me some postcards of her paintings which I will distribute in a competition. The postcards are so nice and you can eg. hang them in groups on the wall. I have hung some in our bathroom.
And yep – for the keen reader, I can only say that …. yes I have previously made a post about Gitte Brandt. But what can I say ….. Her pictures are indeed beautiful!

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så er jeg sgu' tilbage...